Pilates

Pilates legt de nadruk op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding.

Er zijn meerdere soorten Pilates, niet alleen qua inhoud en oefeningen maar ook naar gebruik van materialen. In de groepslessen werken we op een mat. De matjes in de studio’s zelf zijn meestal wat dunner. Je kan misschien overwegen je eigen (dikkere) Pilates mat aan te schaffen.

Het is een zachte discipline en wordt daarom vaak met yoga vergeleken. Maar mispak je niet aan de eerste indruk: je werkt je wel degelijk in het zweet én het kan best wel pittig worden.

De workout werkt in op je diepe spieren. Die zie je niet meteen verschijnen (zoals bij Power of Body Pump), maar ze hebben wel een actieve functie wat je slanke, strakke lijn betreft. Het zijn ook spieren die, mits goed getraind, veel langer meegaan en dus ook tijdens inactieve periodes – de feestdagen bijvoorbeeld…- sterk blijven.

De diepere spieren die je kweekt, maken je trouwens ook sterk. Je ziet er misschien uit als een frêle dame, maar je kan na enkele weken met veel gemak een planksessie van vijf minuten volhouden of zware gewichten vlotjes heffen.

Pilates zorgt ook voor evenwicht, een goede houding en flexibiliteit.

De ideale aanvulling ook voor fervente sporters voor wie een uur Pilates een ontspannen en uitgerekt gevoel in de spieren kan betekenen maar ook een meer gebalanceerd getraind lichaam.

Heb je tijd om meermaals per week te trainen? Combineer dan een uur Pilates zeker met explosievere sporten: high impact groepslessen, lopen, zwemmen, fietsen of boksen!

In de FIT PILATES maken we ons lichaam vooreerst even ‘wakker’ met een 10 tot 15tal minuten aerobe (actieve) oefeningen.